3 cechy profesjonalnej strony www dla restauracji

Dobrze zaprojektowana strona internetowa restauracji przyciąga klientów i zwiększa sprzedaż. I nie chodzi tu tylko o estetykę. To, co ją wyróżnia to dostosowanie do wyświetlania na urządzeniach mobilnych, łatwy w obsłudze system zarządzania treścią i możliwość złożenia zamówienia bezpośrednio w menu.

W związku ze wzrostem liczby użytkowników urządzeń mobilnych (ich liczba według różnych badań w Polsce to od 6 do nawet 7 mln), ważna jest responsywność witryny. Strona www restauracji powinna być czytelna i funkcjonalna nie tylko podczas wyświetlania na komputerach, ale również na urządzeniach przenośnych - smartfonach i tabletach. Strony responsywne umożliwiają łatwą nawigację i dostęp do menu niezależnie od wielkości ekranu urządzenia, na którym są przeglądane. Niedostosowanie stron www w tym zakresie jest najczęstszym powodem opuszczania ich przez klientów.

Przeczytaj cały artykuł na www.horecanet.pl

Źródło: horecanet.pl, data dostępu: 01.04.2014

Nasz serwis wykorzystuje pliki cookies. Korzystanie z witryny oznacza zgodę na ich zapis lub wykorzystanie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce prywatności
×