Najnowsza rekomendacja IGHP dot. funkcjonowania gastronomii hotelowej

W związku z wątpliwościami, jakie się pojawiają na tle interpretacji Rozporządzenia Ministra Zdrowia z 13.03. br. w przedmiocie dopuszczalnej formy funkcjonowania gastronomii hotelowej, ze względu na pilny charakter zagadnienia, zarząd Izby skonsultował się telefonicznie z p. Rafałem Szlachtą - dyrektorem Departamentu Turystyki w Ministerstwie Rozwoju.

Interpretacja prawna przepisów, na której oparta była rekomendacja Izby nie jest kwestionowana, jednak Izba przyjęła sugestię MR, że sposób podawania posiłków gościom hotelowym w tych dramatycznie zmieniających się okolicznościach powinien się odbywać w formie „na wynos”.

Uwzględniając konieczność wspólnego działania, IGHP rekomenduje zaakceptowanie takiej formy funkcjonowania gastronomii hotelowej.


Źródło: ighp.pl, data dostępu: 16.03.2020

Nasz serwis wykorzystuje pliki cookies. Korzystanie z witryny oznacza zgodę na ich zapis lub wykorzystanie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce prywatności
×