Firma krok po kroku

Strategiczne planowanie kuchni – funkcjonalna zmywalnia

Jeszcze do niedawna tylko duże kuchnie restauracyjne czy hotelowe pozwalały sobie na wydzielanie osobnej przestrzeni z przeznaczeniem na tzw. zmywak....

więcej

Jak serwisować profesjonalne urządzenia gastronomiczne?

Zakup profesjonalnego sprzętu gastronomicznego wiąże się z reguły z poważną inwestycją finansową. Tego typu urządzenia są zazwyczaj silnie...

więcej

Podstawowe informacje dla rozpoczynających działalność agroturystyczną.

Planując podjęcie jakiejkolwiek działalności gospodarczej, myślimy przede wszystkim o przyszłych zyskach, ponieważ z reguły dotychczasowe dochody w...

więcej

Jakich błędów nie powinni popełniać kelnerzy

Obsługa kelnerska zaczyna się z chwilą wejścia gości do restauracji a kończy w momencie ich wyjścia. Kelner powinien wykazać się intuicją, zwłaszcza...

więcej

Menu Engineering – czyli o zasadach ustalania cen w gastronomii

Od właściwego ustalenia cen sprzedażowych zależy „być albo nie być” hotelowej gastronomii, która ma fundamentalny wpływ na kondycję finansową całego...

więcej

Kiedy grozi Ci wykreślenie z rejestru

W czasach, gdy organizatorzy turystyki są na cenzurowanym, warto pamiętać, że przepisy za pewne rodzaje uchybień przewidują sankcje w postaci...

więcej

Nasz serwis wykorzystuje pliki cookies. Korzystanie z witryny oznacza zgodę na ich zapis lub wykorzystanie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce prywatności
×